Isolatie Kockengen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kockengen? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie van muren of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Kockengen. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van de garage en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kockengen-3628

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3628
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website check je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Kockengen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kockengen is aantrekkelijk (om en nabij de € 940 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1975 en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kockengen kost doorgaans €5300. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het voordeel is ongeveer €900 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we diverse aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Kockengen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Woning Kockengen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar. Op deze website calculeren we de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kockengen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€875
(€6550)
€1190
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€235
(€1800)
€315
(€2700)
Spouwmuur€225
(€1600)
€690
(€2450)
€880
(€3100)
HR++ glas€215
(€2750)
€290
(€4300)
€400
(€5200)
isolatie kockengen 3628

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Kockengen?

Waarom mijn woning in Kockengen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825 en dat bespaart tot €255 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Kockengen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kockengen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Kockengen wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kockengen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Kockengen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen