Isolatie Nigtevecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nigtevecht? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de gevel of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Nigtevecht. We bespreken items als isolatie van de vliering en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nigtevecht-1393

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Meer controle in de woning
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder storende geluiden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode1393
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Verderop lees jij de meest populaire stappen om een woning in Nigtevecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nigtevecht is aantrekkelijk (rond de € 890 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €215 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nigtevecht kost om en nabij de €4450. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Dit levert op plusminus €760 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we verschillende aantrekkelijke vormen. Hierna beoordelen we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nigtevecht (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Woning Nigtevecht isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nigtevecht. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3200)
€635
(€7450)
€1170
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€215
(€1750)
€340
(€2700)
Spouwmuur€335
(€1475)
€690
(€2800)
€910
(€3500)
HR++ glas€210
(€2625)
€275
(€3650)
€375
(€4625)
isolatie nigtevecht 1393

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nigtevecht?

Waarom mijn woning in Nigtevecht isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en geeft een besparing van €345 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Met hulp van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Nigtevecht extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nigtevecht. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Nigtevecht wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Nigtevecht voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Nigtevecht. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen