Isolatie Tienhoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tienhoven? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen als bodemisolatie en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Tienhoven. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-tienhoven-3612

 • Een fors lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder vervuiling
 • Beperking geluiden van buiten
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3612
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Tienhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tienhoven is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 850 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1750 en je bespaart al snel €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Tienhoven kost +/- €5500. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De potentiële besparing ligt op €770 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Je profiteert van grofweg €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er verscheidene mogelijke uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Tienhoven (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Tienhoven isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Tienhoven. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3600)
€635
(€5700)
€1020
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€180
(€2400)
€315
(€3200)
Spouwmuur€360
(€1150)
€480
(€1975)
€845
(€3350)
HR++ glas€220
(€1950)
€335
(€4175)
€375
(€5175)
isolatie tienhoven 3612

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Tienhoven?

Waarom mijn woning in Tienhoven isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Greenchoice en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450, dat betekent een winst van 335 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder check je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Door de ondersteuning van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus een kwart van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Tienhoven een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Tienhoven. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Tienhoven wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Tienhoven voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Tienhoven. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen