Isolatie Nieuwer Ter Aa

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuwer Ter Aa? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie van de garage of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Nieuwer Ter Aa. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de bodem en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-nieuwer-ter-aa-3626

 • Besparen op energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3626
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl zie je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Nieuwer Ter Aa te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwer Ter Aa is interessant (rond de € 960 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nieuwer Ter Aa kost +/- €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11500. Je profiteert van circa €750, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we diverse populaire vormen. Hierna beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuwer Ter Aa (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of wellicht een groenere wereld? Woning Nieuwer Ter Aa isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. Dat is dus al gauw €1200 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Nieuwer Ter Aa. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€735
(€6600)
€1120
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€285
(€1900)
€395
(€2850)
Spouwmuur€195
(€950)
€610
(€2050)
€935
(€3250)
HR++ glas€190
(€1875)
€325
(€4050)
€435
(€5200)
isolatie nieuwer-ter-aa 3626

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nieuwer Ter Aa?

Waarom mijn woning in Nieuwer Ter Aa isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en dat bespaart tot €245 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Via opties voor subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Nieuwer Ter Aa een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwer Ter Aa. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Nieuwer Ter Aa wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Nieuwer Ter Aa voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Nieuwer Ter Aa. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen