Isolatie Breukelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Breukelen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties zoals plat dak isoleren of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over isolatie Breukelen. Denk aan vraagstukken over plat dak isoleren en de groene lening. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-breukelen-3621

 • Uitstekend rendement
 • Temperatuur in eigen hand
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3621
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website zie je de meest interessante acties om jouw woning in Breukelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Breukelen is voordeling (al vanaf € 930 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1625 en het rendement ligt op zo’n €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Breukelen kost om en nabij de €5250. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. De winst is grofweg €820 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we diverse interessante oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Breukelen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere wereld? Woning Breukelen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2375 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar. Op deze website check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Breukelen. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3050)
€835
(€5950)
€1170
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€195
(€1700)
€330
(€2900)
Spouwmuur€245
(€950)
€750
(€2675)
€920
(€3475)
HR++ glas€210
(€2900)
€285
(€4275)
€430
(€5075)
isolatie breukelen 3621

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Breukelen?

Waarom mijn woning in Breukelen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en geeft een besparing van €295 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Breukelen een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Breukelen. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Breukelen wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Breukelen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Breukelen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen