Isolatie Herveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Herveld? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties als isolatie van de vloer of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Herveld. Dit kan gaan om thema’s als de garage isoleren en subsidie Isolatie juni 2024. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-herveld-6674

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6674
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl zie je de interessantste acties om jouw woning in Herveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Herveld is goed te betalen (vanaf zo’n € 990 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1925 en het bespaart circa €225 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Herveld kost ongeveer €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13400. Daarmee bespaar je ong. €840 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0kennen we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Herveld (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Woning Herveld isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Herveld. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€875
(€5750)
€1220
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€175
(€1750)
€400
(€3100)
Spouwmuur€265
(€850)
€740
(€2350)
€940
(€3600)
HR++ glas€195
(€2300)
€340
(€3725)
€365
(€5400)
isolatie herveld 6674

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Herveld?

Waarom mijn woning in Herveld isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €335 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse projecten als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Formido, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Herveld extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Herveld. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Herveld wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Herveld voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Herveld. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen