Isolatie Oosterhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oosterhout? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van de garage of naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Oosterhout. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oosterhout-6678

 • Een flink lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Milieubewuste keuze
 • Interessante energiebespaarlening
 • Toekomstbestendig

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6678
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina bekijk jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Oosterhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oosterhout is interessant (gemiddeld zo’n € 920 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn zo’n €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, glaswol, folie, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oosterhout kost +/- €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1030. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11500. Daarmee bespaar je circa €800, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens bestaan er diverse populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oosterhout (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Woning Oosterhout isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. De besparing komt neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Oosterhout. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€755
(€5450)
€1030
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€230
(€2050)
€355
(€3600)
Spouwmuur€330
(€725)
€560
(€2150)
€950
(€3525)
HR++ glas€220
(€2075)
€325
(€3625)
€355
(€5350)
isolatie oosterhout 6678

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oosterhout?

Waarom mijn woning in Oosterhout isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Delta en NLE, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150 en dat levert gemiddeld op €235 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Multimate, Formido, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Oosterhout een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oosterhout. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Oosterhout wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Oosterhout voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Oosterhout. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen