Isolatie Valburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Valburg? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. triple glas en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref je uiteenlopende informatie over isolatie Valburg. Je komt meer te weten over thema’s als isolerende raambekleding en koudeval. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-valburg-6675

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder uitstoot van CO2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6675
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de meest populaire acties om jullie woning in Valburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Valburg is goedkoop (vanaf ongeveer € 840 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €260 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1650 en het resultaat is zo’n €280 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Valburg kost ongeveer €4450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Je profiteert van zo’n €790, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we meerdere populaire vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Valburg (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een groenere maatschappij? Woning Valburg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Valburg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€835
(€5100)
€1010
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€280
(€1750)
€380
(€3450)
Spouwmuur€200
(€1650)
€660
(€2350)
€885
(€3300)
HR++ glas€250
(€2075)
€330
(€3575)
€380
(€5125)
isolatie valburg 6675

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Valburg?

Waarom mijn woning in Valburg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Delta of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Via een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Valburg extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Valburg. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Valburg wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Valburg voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Valburg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen