Isolatie Randwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Randwijk? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als dubbel glas en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Randwijk. We zoomen in op items als tussenwanden isoleren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-randwijk-6668

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder CO-2 belasting
 • Geluidswerende werking
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6668
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Randwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Randwijk is goedkoop (vanaf zo’n € 840 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €220 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €1700 en je bespaart al snel €225 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Randwijk kost doorgaans €5900. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Hiermee bespaar je ongeveer €930 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Randwijk (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een groenere toekomst? Woning Randwijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Randwijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€755
(€5750)
€1200
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€240
(€2650)
€325
(€3300)
Spouwmuur€330
(€1050)
€530
(€2550)
€840
(€3125)
HR++ glas€220
(€2150)
€315
(€3100)
€380
(€4850)
isolatie randwijk 6668

Plaatsen in de buurt:

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Randwijk?

Waarom mijn woning in Randwijk isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Met behulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Randwijk een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Randwijk. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Randwijk wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Randwijk voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Randwijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen