Isolatie Driel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Driel? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als schuin dak isoleren en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Driel. Bijvoorbeeld items als isolatie van de kruipruimte en EPS isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-driel-6665

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Veel lokale specialisten

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6665
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest rendabele stappen om je woning in Driel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Driel kan zeer goedkoop beginnend bij € 880 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €1725 en de besparing loopt op tot €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Driel kost om en nabij de €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1160. Het rendement is al snel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13000. Het voordeel is grofweg €860 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Driel (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een duurzame wereld? Woning Driel isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar. Op deze website calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Driel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3600)
€595
(€5500)
€1220
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€255
(€2650)
€375
(€2800)
Spouwmuur€320
(€1225)
€550
(€2500)
€935
(€3350)
HR++ glas€230
(€2675)
€340
(€3400)
€380
(€4875)
isolatie driel 6665

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Driel?

Waarom mijn woning in Driel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en geeft een besparing van €325 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Gamma, Multimate, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Driel een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Driel. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Driel wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Driel voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Driel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een comfortabel wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen