Isolatie Heteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Heteren? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je belangrijke informatie over isolatie Heteren. Denk aan items als tussenwanden isoleren en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-heteren-6666

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Interessante energiebespaarlening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6666
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de meest rendabele methodes om jullie woning in Heteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heteren is voordeling (al vanaf € 720 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heteren kost zo’n €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11000. Het rendement is grofweg €750 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog enkele alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Heteren (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Heteren isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Heteren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4000)
€885
(€5150)
€910
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€255
(€1600)
€370
(€3150)
Spouwmuur€300
(€1375)
€470
(€2075)
€900
(€3225)
HR++ glas€240
(€2700)
€300
(€3525)
€450
(€4550)
isolatie heteren 6666

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Heteren?

Waarom mijn woning in Heteren isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250 en besparen tot €255 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Met behulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Heteren een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Heteren. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heteren wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Heteren voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Heteren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een comfortabele leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen