Isolatie Homoet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Homoet? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Homoet. We bespreken vraagstukken over isolerende raambekleding en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-homoet-6676

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Aangenamer wonen
 • Groene investering
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6676
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek je de aantrekkelijkste manieren om een woning in Homoet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Homoet is aantrekkelijk (al vanaf € 980 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Homoet kost om en nabij de €5600. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12800. Het voordeel is grofweg €980 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Homoet (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Homoet isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Homoet. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3500)
€615
(€7150)
€1080
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€200
(€2000)
€355
(€3000)
Spouwmuur€295
(€1375)
€750
(€2275)
€805
(€3150)
HR++ glas€235
(€2550)
€335
(€3800)
€415
(€4525)
isolatie homoet 6676

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Homoet?

Waarom mijn woning in Homoet isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Delta of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900 en dat bespaart tot €230 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Praxis, Multimate, Gamma, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n een kwart van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Homoet een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Homoet. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Homoet wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Homoet voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Homoet. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen