Isolatie Zetten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zetten? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als vloerisolatie of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees je bruikbare informatie over isolatie Zetten. Dit kan gaan om zaken als naden en kieren dichten en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zetten-6671

 • Hoog rendement
 • Minder last van vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Zetten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zetten kan zeer goedkoop (al vanaf € 940 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1800 en de winst ligt rond de €205 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zetten kost gemiddeld €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Je profiteert van pakweg €860 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er verschillende mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Zetten (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een energiebewuste wereld? Woning Zetten isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zetten. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€785
(€6800)
€940
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€185
(€2550)
€320
(€3350)
Spouwmuur€295
(€1750)
€690
(€2400)
€895
(€3125)
HR++ glas€210
(€2750)
€285
(€4300)
€355
(€4725)
isolatie zetten 6671

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zetten?

Waarom mijn woning in Zetten isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en geeft een besparing van €335 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder lees je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Door de ondersteuning van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer een kwart van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Zetten een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de status in februari 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zetten. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan creëer je een isolatieplan Zetten wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Zetten voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Zetten. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen