Isolatie Elst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Elst? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je handige informatie over isolatie Elst. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de spouwmuur isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-elst-6660

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Dempt het geluid
 • Hogere woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6660
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Elst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Elst is voordeling (vanaf plusminus € 840 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1600 en het resultaat is zo’n €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Elst kost plusminus €5300. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11800. Hiermee bespaar je circa €800 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er verschillende alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Elst (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Elst isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Op deze website check je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Elst. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€855
(€4600)
€940
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€200
(€1850)
€360
(€3050)
Spouwmuur€335
(€850)
€580
(€2525)
€790
(€3250)
HR++ glas€205
(€2075)
€340
(€4175)
€410
(€5050)
isolatie elst 6660

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Elst?

Waarom mijn woning in Elst isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300 en geeft een besparing van €335 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20% van de kosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Elst een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Elst. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Elst wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Elst voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Elst. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen