Isolatie Slijk-Ewijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Slijk-Ewijk? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je handige informatie over isolatie Slijk-Ewijk. Denk aan zaken als kieren dichten en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-slijk-ewijk-6677

 • Lagere energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Veel lokale specialisten

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6677
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind jij de meest toegepaste methodes om een woning in Slijk-Ewijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Slijk-Ewijk kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 860 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Slijk-Ewijk kost om en nabij de €4700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12100. Daarmee bespaar je pakweg €930, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog meer aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Slijk-Ewijk (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Slijk-Ewijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 p/jaar. Op deze pagina vind je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Slijk-Ewijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€825
(€6000)
€1230
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€210
(€2550)
€400
(€3350)
Spouwmuur€195
(€850)
€650
(€1950)
€945
(€3425)
HR++ glas€215
(€2675)
€340
(€4250)
€360
(€5150)
isolatie slijk-ewijk 6677

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Slijk-Ewijk?

Waarom mijn woning in Slijk-Ewijk isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en dat levert gemiddeld op €285 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Praxis, Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Slijk-Ewijk een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Slijk-Ewijk. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Slijk-Ewijk wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Slijk-Ewijk voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Slijk-Ewijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen