Isolatie Andelst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Andelst? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Andelst. We staan stil bij thema’s als de vloer isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-andelst-6673

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Een duurzame oplossing
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6673
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl lees jij de meest toegepaste manieren om een woning in Andelst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Andelst is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 740 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1675 en je bespaart al snel €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Andelst kost zo’n €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Daarmee bespaar je om en nabij €750 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we allerlei interessante uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Andelst (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Woning Andelst isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Andelst. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3200)
€775
(€6900)
€1150
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€200
(€1700)
€345
(€2700)
Spouwmuur€310
(€1125)
€460
(€2275)
€915
(€3200)
HR++ glas€210
(€2200)
€260
(€4025)
€395
(€4500)
isolatie andelst 6673

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Andelst?

Waarom mijn woning in Andelst isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775 en dat bespaart tot €260 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Gamma, Multimate, Hornbach, Formido, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Overbetuwe

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n een kwart van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Andelst een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.overbetuwe.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Overbetuwe
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Andelst. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Andelst wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Andelst voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Andelst. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen