Isolatie Vethuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vethuizen? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Vethuizen. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van verwarmingsbuizen en thermische bruggen. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-vethuizen-7046

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Beschermt ook tegen brand
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7046
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop check jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Vethuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vethuizen is goed te betalen beginnend bij € 950 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, dekens, glaswol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vethuizen kost je zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Je profiteert van plusminus €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog enkele populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Vethuizen (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Vethuizen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Vethuizen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€665
(€7150)
€1030
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€240
(€1750)
€370
(€3200)
Spouwmuur€205
(€1200)
€670
(€2275)
€890
(€3025)
HR++ glas€220
(€2225)
€300
(€3025)
€365
(€4800)
isolatie vethuizen 7046

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Vethuizen?

Waarom mijn woning in Vethuizen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, waarbij u een besparing realiseert van €240 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Montferland

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Vethuizen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Vethuizen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Vethuizen wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Vethuizen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Vethuizen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen