Isolatie Kilder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kilder? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van de vloer of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Kilder. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolerende deuren en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kilder-7035

 • Veel geld besparen
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Minder ongedierte
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7035
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje check je de meest rendabele acties om een woning in Kilder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kilder is goedkoop (vanaf € 890 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1875 en de winst ligt rond de €235 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kilder kost doorgaans €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De potentiële besparing ligt op €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12000. Hiermee bespaar je plusminus €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verscheidene rendabele vormen. In het volgende overzicht vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kilder (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Woning Kilder isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Kilder. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3950)
€735
(€7350)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€240
(€2350)
€325
(€3150)
Spouwmuur€395
(€1175)
€480
(€2475)
€945
(€3050)
HR++ glas€190
(€1925)
€275
(€4175)
€450
(€5150)
isolatie kilder 7035

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Kilder?

Waarom mijn woning in Kilder isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Dan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder check je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Montferland

Mede door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Kilder een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Kilder. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Kilder wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kilder voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Kilder. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen