Isolatie Loerbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Loerbeek? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als isolatie van binnenmuren en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Loerbeek. Bijvoorbeeld items als de zolder isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-loerbeek-7036

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7036
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check jij de populairste toepassingen om jullie woning in Loerbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Loerbeek is aantrekkelijk (om en nabij de € 740 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €220 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1900 en het bespaart circa €275 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Loerbeek kost ongeveer €5750. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12800. Het rendement is plusminus €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verschillende alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Loerbeek (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Loerbeek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De besparing komt neer op €1475 (jaarlijks). Hierna tref je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Loerbeek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4050)
€615
(€7400)
€1250
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€215
(€2050)
€375
(€3550)
Spouwmuur€255
(€1375)
€450
(€2475)
€825
(€3100)
HR++ glas€250
(€2750)
€280
(€3225)
€380
(€4550)
isolatie loerbeek 7036

Plekken in de regio:

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Loerbeek?

Waarom mijn woning in Loerbeek isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Montferland

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de kosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Loerbeek extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Loerbeek. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Loerbeek wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Loerbeek voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Loerbeek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen