Isolatie s-Heerenberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in s-Heerenberg? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties als isolatie van de spouwmuur en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je waardevolle informatie over isolatie s-Heerenberg. Denk aan thema’s als de spouw isoleren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-s-heerenberg-7041

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook akoestische isolatie
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7041
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest populaire methodes om jullie woning in s-Heerenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in s-Heerenberg is interessant (om en nabij de € 870 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1750 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in s-Heerenberg kost ongeveer €5650. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Dit levert op pakweg €930 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in s-Heerenberg (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Woning s-Heerenberg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in s-Heerenberg. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€575
(€4800)
€1140
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€230
(€2200)
€365
(€2850)
Spouwmuur€300
(€1625)
€470
(€2050)
€795
(€3150)
HR++ glas€220
(€2125)
€290
(€3775)
€400
(€4725)
isolatie s-heerenberg 7041

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over de isolatiespecialist in s-Heerenberg?

Waarom mijn woning in s-Heerenberg isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300 en besparen tot €305, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Praxis, Gamma, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Montferland

Door een subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in s-Heerenberg een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Montferland
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in s-Heerenberg. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan s-Heerenberg wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in s-Heerenberg voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in s-Heerenberg. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen