Isolatie Braamt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Braamt? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je belangrijke informatie over isolatie Braamt. We bespreken zaken als de vloer isoleren en minerale wol. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-braamt-7047

 • Besparen op energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Relatief snel te plaatsen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7047
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop tref je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Braamt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Braamt is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 870 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1950 en de besparing loopt op tot €225 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Braamt kost om en nabij de €5450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12500. Dit levert op zo’n €810 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog enkele alternatieve uitvoeringen. Hieronder benoemen we de populairste opties.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Braamt (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame wereld? Woning Braamt isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2950 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar. Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Braamt. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3950)
€645
(€5150)
€950
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€220
(€1550)
€325
(€3400)
Spouwmuur€275
(€1150)
€650
(€2150)
€900
(€3200)
HR++ glas€190
(€2550)
€340
(€3775)
€375
(€4650)
isolatie braamt 7047

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Braamt?

Waarom mijn woning in Braamt isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, dat betekent een winst van 205 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Montferland

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de factuur mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Braamt een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Braamt. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Braamt wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Braamt voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Braamt. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen