Isolatie Wijnbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wijnbergen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van buitenmuren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over isolatie Wijnbergen. We staan stil bij items als de kruipruimte isoleren en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wijnbergen-7048

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Tevens geluidsisolatie
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7048
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand zie je de interessantste methodes om jullie woning in Wijnbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wijnbergen is financieel toegankelijk (ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1950 en de besparing loopt op tot €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, folie, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wijnbergen kost plusminus €5350. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. De winst is pakweg €910 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse rendabele opties. In onderstaande tekst praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wijnbergen (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en ook een groenere wereld? Woning Wijnbergen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. De besparing komt neer op €1075 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wijnbergen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3550)
€675
(€5450)
€1020
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€255
(€1600)
€315
(€3400)
Spouwmuur€240
(€925)
€680
(€2225)
€780
(€3625)
HR++ glas€190
(€1900)
€330
(€3200)
€450
(€4550)
isolatie wijnbergen 7048

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Wijnbergen?

Waarom mijn woning in Wijnbergen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Nuon, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en besparen tot €305 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Hubo, Multimate, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Montferland

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Wijnbergen een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Wijnbergen. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Wijnbergen wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wijnbergen voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Wijnbergen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen