Isolatie Lengel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lengel? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen als bijv. isolatie van de garage en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Lengel. We bespreken zaken als isolerende deuren en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-lengel-7044

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7044
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de populairste toepassingen om jouw woning in Lengel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lengel is betaalbaar (om en nabij de € 840 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lengel kost om en nabij de €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Dit levert op circa €960 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we allerlei mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lengel (maart 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere samenleving? Woning Lengel isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2175 m3. Dat komt neer op €1425 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Lengel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€835
(€5950)
€970
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€295
(€1750)
€335
(€2900)
Spouwmuur€255
(€1200)
€430
(€1900)
€925
(€3675)
HR++ glas€225
(€2400)
€290
(€3725)
€395
(€4775)
isolatie lengel 7044

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Lengel?

Waarom mijn woning in Lengel isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en dat bespaart tot €300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke acties als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Formido, Gamma, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Montferland

Door te profiteren van subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Lengel een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Lengel. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Lengel wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lengel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Lengel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangename leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen