Isolatie Azewijn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Azewijn? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je waardevolle informatie over isolatie Azewijn. We staan stil bij zaken als de gevel isoleren en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-azewijn-7045

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een prettiger en gezonder huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder storende geluiden
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7045
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina tref jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Azewijn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Azewijn is interessant (al vanaf +/- € 710 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1650 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Azewijn kost plusminus €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. De winst is ongeveer €780 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er verscheidene rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Azewijn (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende wereld? Woning Azewijn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Azewijn. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3800)
€885
(€6400)
€940
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€210
(€2050)
€345
(€3250)
Spouwmuur€355
(€925)
€730
(€1975)
€930
(€3475)
HR++ glas€205
(€2325)
€305
(€3225)
€445
(€5025)
isolatie azewijn 7045

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Azewijn?

Waarom mijn woning in Azewijn isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150 en geeft een besparing van €290 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hornbach, Gamma, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Montferland

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Azewijn een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Azewijn. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Azewijn wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Azewijn voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Azewijn. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen