Isolatie Zeddam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zeddam? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen als bijv. de spouwmuur isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Zeddam. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de spouw en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zeddam-7038

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check jij de meest populaire toepassingen om je woning in Zeddam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zeddam is goed te betalen (om en nabij de € 710 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zeddam kost zo’n €5050. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Dit levert op grofweg €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog enkele mogelijke oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zeddam (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en een energiezuinige samenleving? Woning Zeddam isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zeddam. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€805
(€5400)
€1170
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€260
(€2350)
€310
(€3200)
Spouwmuur€255
(€1425)
€450
(€2100)
€930
(€3400)
HR++ glas€245
(€2575)
€300
(€3575)
€400
(€4925)
isolatie zeddam 7038

Omliggende plaatsen:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zeddam?

Waarom mijn woning in Zeddam isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750 en geeft een besparing van €235 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan check je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Formido, Hornbach, Multimate, Gamma, Hubo, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Montferland

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zeddam een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zeddam. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Zeddam wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zeddam voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Zeddam. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen