Isolatie Didam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Didam? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld dubbel glas of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Didam. Dit kan gaan om onderwerpen als deuren isoleren en K-waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-didam-6941

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder ongedierte
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode6941
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Didam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Didam is goed te betalen (vanaf ongeveer € 930 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1800 en je bespaart al snel €205, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Didam kost zo’n €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het voordeel is plusminus €920 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens onderscheiden we meerdere vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Didam (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste wereld? Woning Didam isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Didam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3600)
€795
(€5600)
€1010
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€240
(€2200)
€315
(€3450)
Spouwmuur€195
(€900)
€670
(€1975)
€845
(€3450)
HR++ glas€220
(€2600)
€265
(€4050)
€410
(€5125)
isolatie didam 6941

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Didam?

Waarom mijn woning in Didam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat bespaart tot €280 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Montferland

Met behulp van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Didam een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Didam. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Didam wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Didam voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Didam. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen