Isolatie Stokkum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Stokkum? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels een investering als spouwmuren isoleren en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je belangrijke informatie over isolatie Stokkum. We staan stil bij items als de bodem isoleren en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-stokkum-7039

 • Minder energielasten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Veel lokale specialisten

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7039
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna achterhaal jij de interessantste acties om je woning in Stokkum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Stokkum is financieel toegankelijk (al vanaf € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 (jaarlijkst, kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1925 en het bespaart circa €260 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Stokkum kost je zo’n €5650. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Het rendement is al snel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13000. Hiermee bespaar je ongeveer €850 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we nog enkele populaire opties. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Stokkum (maart 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning Stokkum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. Dat komt neer op €950 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Stokkum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€605
(€7450)
€1110
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€210
(€2200)
€360
(€2750)
Spouwmuur€260
(€1250)
€710
(€2250)
€785
(€3100)
HR++ glas€210
(€2050)
€300
(€4100)
€360
(€4825)
isolatie stokkum 7039

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Stokkum?

Waarom mijn woning in Stokkum isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en dat bespaart tot €230 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Montferland

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Stokkum een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.montferland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Montferland
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Stokkum. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Stokkum wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Stokkum voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Stokkum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen