Isolatie Zwagerbosch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zwagerbosch? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Zwagerbosch. We gaan aan de slag met thema’s als de spouw isoleren en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-zwagerbosch-9299

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder problemen met vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder last van ongedierte
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Zwagerbosch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zwagerbosch is voordeling (rond de € 820 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1975 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zwagerbosch kost doorgaans €4650. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Daarmee bespaar je ongeveer €940 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zwagerbosch (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Zwagerbosch isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per 12 maanden. Op deze pagina berekenen we de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Zwagerbosch. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€775
(€6600)
€980
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€175
(€2450)
€300
(€3600)
Spouwmuur€310
(€800)
€530
(€2775)
€910
(€3525)
HR++ glas€240
(€2500)
€290
(€3400)
€450
(€4725)
isolatie zwagerbosch 9299

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Zwagerbosch?

Waarom mijn woning in Zwagerbosch isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en geeft een besparing van €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate, Formido, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Met behulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Zwagerbosch een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is evident: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zwagerbosch. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Zwagerbosch wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Zwagerbosch voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Zwagerbosch. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen