Isolatie Augsbuurt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Augsbuurt? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals spouwmuurisolatie of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Augsbuurt. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en R-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-augsbuurt-9292

 • Lagere stookkosten
 • Aangenamer wonen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9292
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna tref jij de interessantste stappen om je woning in Augsbuurt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Augsbuurt kan erg voordelig (om en nabij de € 940 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €270 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1975 en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Augsbuurt kost +/- €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12700. De winst is plusminus €840 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer populaire alternatieven. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Augsbuurt (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere wereld? Woning Augsbuurt isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Augsbuurt. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€835
(€5200)
€990
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€280
(€2000)
€395
(€3350)
Spouwmuur€185
(€1125)
€700
(€2025)
€945
(€3450)
HR++ glas€205
(€2000)
€330
(€3275)
€425
(€4950)
isolatie augsbuurt 9292

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Augsbuurt?

Waarom mijn woning in Augsbuurt isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent en Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en dat levert gemiddeld op €340 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Formido, Praxis, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Augsbuurt een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Augsbuurt. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Augsbuurt wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Augsbuurt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Augsbuurt. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een comfortabel wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen