Isolatie Westergeest

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Westergeest? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals isolatie van de schuur of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Westergeest. We gaan aan de slag met vraagstukken over deuren isoleren en cellulose isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-westergeest-9295

 • Veel geld besparen
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Draag bij aan een milieu
 • Geluidswerende werking
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9295
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina zie je de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Westergeest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Westergeest is betaalbaar (al vanaf € 740 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €275 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Westergeest kost doorgaans €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Het voordeel is circa €890 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse aantrekkelijke alternatieven. Hierna beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Westergeest (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Westergeest isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Westergeest. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4000)
€615
(€6800)
€950
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€175
(€2100)
€380
(€2800)
Spouwmuur€245
(€1675)
€690
(€2650)
€855
(€3200)
HR++ glas€215
(€1950)
€280
(€3625)
€430
(€5400)
isolatie westergeest 9295

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Westergeest?

Waarom mijn woning in Westergeest isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Budget Energie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825 en geeft een besparing van €350 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Westergeest extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Westergeest. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Westergeest wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Westergeest voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Westergeest. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen