Isolatie Oudwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oudwoude? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel als triple glas en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Oudwoude. We staan stil bij topics als radiatorfolie aanbrengen en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oudwoude-9294

 • De energienota gaat omlaag
 • Weinig last meer van vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9294
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand zie je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Oudwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oudwoude is goedkoop (ongeveer € 950 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €285, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oudwoude kost doorgaans €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Hiermee bespaar je zo’n €760 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we verschillende mogelijke vormen. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oudwoude (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Oudwoude isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 p/jaar. Op deze pagina check je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oudwoude. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3050)
€655
(€6650)
€1050
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€235
(€2100)
€325
(€3500)
Spouwmuur€340
(€1200)
€550
(€2575)
€800
(€3600)
HR++ glas€200
(€1875)
€320
(€3975)
€385
(€4750)
isolatie oudwoude 9294

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Oudwoude?

Waarom mijn woning in Oudwoude isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en dat levert gemiddeld op €240 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Formido, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Door te profiteren van subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Oudwoude een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Oudwoude. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Oudwoude wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oudwoude voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Oudwoude. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen