Isolatie Munnekezijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Munnekezijl? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals HR++ glas en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna lees je uiteenlopende informatie over isolatie Munnekezijl. Dit kan gaan om topics als isolatie van platte dak en purschuim. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-munnekezijl-9853

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9853
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de meest rendabele stappen om je woning in Munnekezijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Munnekezijl kan erg voordelig (vanaf € 790 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1750 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Munnekezijl kost om en nabij de €5700. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13200. Daarmee bespaar je grofweg €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog een aantal rendabele uitvoeringen. Hierna praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Munnekezijl (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een energiezuinige wereld? Woning Munnekezijl isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. De besparing komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Munnekezijl. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3050)
€865
(€6400)
€990
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€215
(€2500)
€380
(€3350)
Spouwmuur€275
(€975)
€580
(€2800)
€885
(€3250)
HR++ glas€205
(€2900)
€325
(€4000)
€350
(€4525)
isolatie munnekezijl 9853

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Munnekezijl?

Waarom mijn woning in Munnekezijl isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3325 en geeft een besparing van €230 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Via een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Munnekezijl een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Munnekezijl. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Munnekezijl wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Munnekezijl voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Munnekezijl. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen