Isolatie Kollumerpomp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Kollumerpomp? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals de schuur isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Kollumerpomp. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kollumerpomp-9293

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Maak je huis stiller
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9293
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de meest populaire stappen om jouw woning in Kollumerpomp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kollumerpomp is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 910 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1700 en de besparing loopt op tot €275, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kollumerpomp kost doorgaans €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De besparing loopt op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Dit levert op circa €890 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we allerlei populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Kollumerpomp (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een duurzame toekomst? Woning Kollumerpomp isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 op jaarbasis. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Kollumerpomp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3600)
€645
(€7300)
€1090
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€210
(€2050)
€370
(€3550)
Spouwmuur€360
(€1075)
€430
(€2175)
€785
(€3425)
HR++ glas€210
(€2800)
€280
(€3275)
€375
(€5200)
isolatie kollumerpomp 9293

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Kollumerpomp?

Waarom mijn woning in Kollumerpomp isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Delta en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Formido, Multimate, Hubo, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Mede door een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Kollumerpomp een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Kollumerpomp. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Op basis van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Kollumerpomp wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Kollumerpomp voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Kollumerpomp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen