Isolatie Triemen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Triemen? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties zoals isolatie van schuine dak of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over isolatie Triemen. We zoomen in op onderwerpen als HR++ glas en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-triemen-9298

 • Besparen op energienota
 • Een prettige leefomgeving
 • U stoot minder CO2 uit
 • Relatief snel te plaatsen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk jij de meest toegepaste acties om jullie woning in Triemen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Triemen is goedkoop (vanaf € 840 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €200, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Triemen kost om en nabij de €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. De besparing loopt op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11300. Dit levert op plusminus €940 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verschillende interessante vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Triemen (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Triemen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. Dat is dus al gauw €875 (jaarlijks). Op deze website tref je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Triemen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€835
(€6600)
€1250
(€8200)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€210
(€1950)
€380
(€3150)
Spouwmuur€360
(€1000)
€660
(€2725)
€825
(€3200)
HR++ glas€205
(€2425)
€260
(€3475)
€445
(€5100)
isolatie triemen 9298

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Triemen?

Waarom mijn woning in Triemen isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en dat levert gemiddeld op €230 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Triemen een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Triemen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Triemen wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Triemen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Triemen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen