Isolatie Burum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Burum? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen als HR++ glas en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Burum. Dit kan gaan om onderwerpen als dakisolatie en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-burum-9851

 • Een fors lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9851
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest rendabele stappen om je woning in Burum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Burum is aantrekkelijk beginnend bij € 920 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1700 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Burum kost om en nabij de €4900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1090. De besparing loopt op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Hiermee bespaar je ong. €830 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we diverse alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Burum (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Woning Burum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. De besparing komt neer op €825 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl check je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Burum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€875
(€5200)
€1230
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€190
(€2450)
€355
(€3150)
Spouwmuur€385
(€1125)
€630
(€2625)
€815
(€3100)
HR++ glas€230
(€2450)
€285
(€3575)
€380
(€5400)
isolatie burum 9851

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Burum?

Waarom mijn woning in Burum isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425, waarbij u een besparing realiseert van €315 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Door te profiteren van subsidies wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Burum een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Burum. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Burum wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Burum voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Burum. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen