Isolatie Warfstermolen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Warfstermolen? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties zoals de spouw isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Warfstermolen. Bijvoorbeeld topics als isolatie van de zolder en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-warfstermolen-9852

 • Flinke besparing
 • Een prettig leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9852
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest interessante manieren om je woning in Warfstermolen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Warfstermolen is betaalbaar beginnend bij € 780 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €2000 en je bespaart al snel €235, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Warfstermolen kost +/- €4950. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Je profiteert van zo’n €890 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er nog meer populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Warfstermolen (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Warfstermolen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Warfstermolen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3650)
€655
(€5750)
€950
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€195
(€2650)
€375
(€2850)
Spouwmuur€400
(€950)
€730
(€2075)
€830
(€3575)
HR++ glas€200
(€2075)
€270
(€3700)
€350
(€4775)
isolatie warfstermolen 9852

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Warfstermolen?

Waarom mijn woning in Warfstermolen isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Budget Energie en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website check je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate, Formido, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Door de ondersteuning van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de factuur mag je terugvragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Warfstermolen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Warfstermolen. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Warfstermolen wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Warfstermolen voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Warfstermolen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen leiden tot een prettig leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen