Isolatie Veenklooster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Veenklooster? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Veenklooster. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en thermische bruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-veenklooster-9297

 • Forse besparing mogelijk
 • Einde van vochtproblemen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Maak je huis stiller
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9297
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je de meest populaire methodes om jouw woning in Veenklooster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Veenklooster is voordeling (gemiddeld zo’n € 890 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1675 en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Veenklooster kost zo’n €4700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1230. De potentiële besparing ligt op €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het voordeel is om en nabij €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Veenklooster (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een groenere toekomst? Woning Veenklooster isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. Dat komt neer op €1250 p/jaar. Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Veenklooster. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€715
(€7300)
€940
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€275
(€1950)
€365
(€2800)
Spouwmuur€270
(€1225)
€430
(€2800)
€920
(€3025)
HR++ glas€190
(€2975)
€330
(€3500)
€365
(€5075)
isolatie veenklooster 9297

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Veenklooster?

Waarom mijn woning in Veenklooster isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700, dat betekent een winst van 285 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Multimate, Praxis, Karwei, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Mede door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Veenklooster extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Veenklooster. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Veenklooster wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Veenklooster voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Veenklooster. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen