Isolatie Kollumerzwaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kollumerzwaag? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Kollumerzwaag. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als plat dak isoleren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kollumerzwaag-9298

 • Interessante terugverdientijd
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan snel aangebracht worden
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf zie je de meest toegepaste acties om jouw woning in Kollumerzwaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kollumerzwaag is aantrekkelijk (al vanaf € 860 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, glaswol, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kollumerzwaag kost ongeveer €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De potentiële besparing ligt op €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het rendement is om en nabij €960 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog enkele rendabele oplossingen. Hieronder behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kollumerzwaag (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Kollumerzwaag isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Kollumerzwaag. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4000)
€875
(€6400)
€1150
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€180
(€1700)
€390
(€3150)
Spouwmuur€240
(€750)
€610
(€2025)
€805
(€3475)
HR++ glas€235
(€2775)
€260
(€3375)
€370
(€5025)
isolatie kollumerzwaag 9298

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kollumerzwaag?

Waarom mijn woning in Kollumerzwaag isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Oxxio, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma, Multimate, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Kollumerzwaag een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Kollumerzwaag. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Kollumerzwaag wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kollumerzwaag voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Kollumerzwaag. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen