Isolatie Kollum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kollum? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen als bijv. isolatie van muren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna lees je handige informatie over isolatie Kollum. Denk aan vraagstukken over tochtbanden en koudeval. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kollum-9291

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Een rustigere woning (geluid)
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9291
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand ontdek jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Kollum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kollum is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 930 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De prijzen bedragen zo’n €1975 en het bespaart circa €255 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kollum kost ongeveer €5700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Het rendement is pakweg €830 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog enkele rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kollum (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke toekomst? Woning Kollum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Kollum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3300)
€845
(€4650)
€1070
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€200
(€2100)
€365
(€2950)
Spouwmuur€250
(€775)
€650
(€2600)
€945
(€3050)
HR++ glas€205
(€1850)
€315
(€4025)
€420
(€4825)
isolatie kollum 9291

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Kollum?

Waarom mijn woning in Kollum isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en besparen tot €225 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Dankzij subsidies wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Kollum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kollum. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Kollum wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Kollum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Kollum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen