Isolatie Hallum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hallum? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref je belangrijke informatie over isolatie Hallum. Denk aan thema’s als isolatie van platte dak en subsidie Isolatie mei 2024. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hallum-9074

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een gezond klimaat in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9074
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand zie je de meest interessante toepassingen om een woning in Hallum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hallum is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 850 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €205 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, steenwol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hallum kost ongeveer €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Hiermee bespaar je om en nabij €930 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hallum (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Hallum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. De besparing komt neer op €1025 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hallum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4350)
€705
(€5050)
€950
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€170
(€2300)
€305
(€2700)
Spouwmuur€250
(€1325)
€680
(€1975)
€785
(€3225)
HR++ glas€195
(€2650)
€300
(€3950)
€440
(€5125)
isolatie hallum 9074

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hallum?

Waarom mijn woning in Hallum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150 en dat levert gemiddeld op €215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Hallum een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hallum. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Hallum wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Hallum voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Hallum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen