Isolatie Wânswert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wânswert? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel als bijv. de gevel isoleren of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Wânswert. We bespreken vraagstukken over de zolder isoleren en ventilatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wanswert-9178

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Weinig last van geluid
 • Beter energielabel

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9178
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop zie je de interessantste toepassingen om een woning in Wânswert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wânswert is goedkoop (rond de € 920 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1950 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wânswert kost plusminus €5650. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het rendement is zo’n €850 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog enkele mogelijke opties. In het volgende overzicht beschrijven we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wânswert (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Woning Wânswert isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar. Onderstaand check je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wânswert. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€775
(€7500)
€950
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€185
(€1900)
€395
(€2800)
Spouwmuur€330
(€1075)
€610
(€2500)
€810
(€3550)
HR++ glas€190
(€2000)
€285
(€4075)
€355
(€4775)
isolatie wanswert 9178

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wânswert?

Waarom mijn woning in Wânswert isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300, dat betekent een winst van 235 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Multimate, Hubo, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Wânswert een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wânswert. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Wânswert wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wânswert voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Wânswert. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen