Isolatie Ferwert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ferwert? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Ferwert. Je kunt denken aan vraagstukken over triple glas en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ferwert-9172

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder geluid van buiten
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9172
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand vind je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Ferwert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ferwert kan zeer goedkoop (al vanaf € 800 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De prijzen fluctueren rond de €1775 en de winst ligt rond de €240, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ferwert kost +/- €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13000. Het rendement is pakweg €980 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog een aantal mogelijke vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ferwert (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Ferwert isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. Dat komt neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Ferwert. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4100)
€885
(€6400)
€1170
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€265
(€2000)
€390
(€3200)
Spouwmuur€215
(€1550)
€560
(€2225)
€900
(€3025)
HR++ glas€190
(€2400)
€340
(€3600)
€390
(€5100)
isolatie ferwert 9172

Plaatsen in de buurt:

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ferwert?

Waarom mijn woning in Ferwert isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta of Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225, dat betekent een winst van 225, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder check je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Ferwert een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ferwert. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Ferwert wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ferwert voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Ferwert. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen