Isolatie Ginnum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ginnum? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties als isolatie buitenkant gevel of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Ginnum. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als radiatorfolie plaatsen en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ginnum-9174

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9174
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website vind je de meest populaire manieren om jullie woning in Ginnum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ginnum is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 750 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €230 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1700 en het bespaart circa €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ginnum kost doorgaans €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Het voordeel is circa €800 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Ginnum (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een energiebewuste toekomst? Woning Ginnum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 p/jaar. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ginnum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4100)
€695
(€5100)
€1000
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€270
(€1700)
€380
(€3150)
Spouwmuur€375
(€1375)
€580
(€2250)
€920
(€3425)
HR++ glas€205
(€2325)
€315
(€3150)
€420
(€5000)
isolatie ginnum 9174

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ginnum?

Waarom mijn woning in Ginnum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Ginnum een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ginnum. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Ginnum wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ginnum voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Ginnum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen