Isolatie Burdaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Burdaard? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de kruipruimte isoleren of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Burdaard. We staan stil bij vraagstukken over je dak isoleren en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-burdaard-9112

 • De energienota gaat omlaag
 • Temperatuur in eigen hand
 • Duurzame investering
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9112
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl zie je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Burdaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Burdaard is aantrekkelijk (plusminus € 880 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Burdaard kost ongeveer €4950. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Je profiteert van pakweg €840 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Burdaard (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een energiezuinige gemeenschap? Woning Burdaard isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Burdaard. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€595
(€7150)
€1200
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€260
(€1950)
€310
(€3550)
Spouwmuur€310
(€1750)
€590
(€2050)
€920
(€3100)
HR++ glas€240
(€1900)
€340
(€3925)
€420
(€5125)
isolatie burdaard 9112

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Burdaard?

Waarom mijn woning in Burdaard isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125 en dat bespaart tot €240 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hubo, Karwei, Formido, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Burdaard een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Burdaard. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Burdaard wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Burdaard voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Burdaard. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen