Isolatie Marrum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Marrum? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Marrum. Bijvoorbeeld zaken als de vloer isoleren en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-marrum-9073

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Weinig geluid in de woning
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9073
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest populaire methodes om je woning in Marrum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Marrum is goedkoop (rond de € 990 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Marrum kost +/- €5000. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het rendement is zo’n €950 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Marrum (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame wereld? Woning Marrum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. De besparing komt neer op €800 op jaarbasis. Op deze website check je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Marrum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3450)
€755
(€4800)
€1010
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€275
(€1800)
€330
(€3500)
Spouwmuur€315
(€900)
€570
(€2525)
€915
(€3050)
HR++ glas€205
(€2925)
€300
(€3175)
€380
(€4950)
isolatie marrum 9073

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Marrum?

Waarom mijn woning in Marrum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825 en besparen tot €290 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Marrum extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Marrum. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Marrum wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Marrum voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Marrum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen