Isolatie Lichtaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lichtaard? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Lichtaard. We zoomen in op items als triple glas en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lichtaard-9176

 • Uitstekend rendement
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Kies voor een beter milieu
 • Brandbeschermend
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9176
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Lichtaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lichtaard is aantrekkelijk (plusminus € 900 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1900 en je bespaart al snel €205 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lichtaard kost +/- €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Het voordeel is zo’n €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lichtaard (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Lichtaard isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lichtaard. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4050)
€595
(€7300)
€1190
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€215
(€1800)
€350
(€3350)
Spouwmuur€250
(€1125)
€600
(€2225)
€875
(€3275)
HR++ glas€225
(€1875)
€340
(€4050)
€355
(€5025)
isolatie lichtaard 9176

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Lichtaard?

Waarom mijn woning in Lichtaard isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Delta of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Gamma, Formido, Praxis, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Dankzij opties voor subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de offerte krijg je weer terug.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Lichtaard een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Lichtaard. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Lichtaard wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lichtaard voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lichtaard. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen