Isolatie Jislum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Jislum? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl ontdek je bruikbare informatie over isolatie Jislum. We zoomen in op zaken als isolatie van de spouw en XPS Isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-jislum-9177

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder last van vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9177
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand ontdek jij de populairste toepassingen om jullie woning in Jislum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Jislum kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 860 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1625 en de winst ligt rond de €265, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Jislum kost je zo’n €5200. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11400. De winst is pakweg €910 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog een aantal alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Jislum (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een energiebewuste wereld? Woning Jislum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2925 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Jislum. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4050)
€785
(€4900)
€950
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€170
(€2550)
€305
(€3450)
Spouwmuur€400
(€1450)
€620
(€2250)
€905
(€3650)
HR++ glas€205
(€2900)
€315
(€3875)
€450
(€4500)
isolatie jislum 9177

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Jislum?

Waarom mijn woning in Jislum isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550, waarbij u een besparing realiseert van €210, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande acties als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Gamma, Hornbach, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Dankzij (regionale) subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Jislum een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Jislum. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Jislum wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Jislum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Jislum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen