Isolatie Blije

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Blije? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Blije. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-blije-9171

 • Forse besparing mogelijk
 • Temperatuur in eigen hand
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9171
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de aantrekkelijkste stappen om een woning in Blije te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Blije is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 960 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1825 en het resultaat is zo’n €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, icynene, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Blije kost je zo’n €5000. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Hiermee bespaar je ongeveer €910 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. Hierna behandelen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Blije (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Woning Blije isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Blije. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€635
(€5900)
€980
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€295
(€2600)
€390
(€3400)
Spouwmuur€400
(€825)
€600
(€2550)
€880
(€3100)
HR++ glas€230
(€2300)
€330
(€3200)
€425
(€5350)
isolatie blije 9171

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Blije?

Waarom mijn woning in Blije isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en dat bespaart tot €210 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor zie je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Hornbach, Praxis, Multimate, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Blije een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Blije. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Blije wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Blije voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Blije. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen