Isolatie Hegebeintum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hegebeintum? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de garage of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Hegebeintum. Je kunt denken aan topics als radiatorfolie plaatsen en minerale wol. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hegebeintum-9173

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9173
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website lees jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Hegebeintum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hegebeintum is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 860 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn gemiddeld €1850 en de besparing loopt op tot €230, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hegebeintum kost gemiddeld €5700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De besparing loopt op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Hiermee bespaar je ongeveer €950 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0kennen we nog meer rendabele oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hegebeintum (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Woning Hegebeintum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hegebeintum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3200)
€595
(€7300)
€1190
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€270
(€1950)
€300
(€2750)
Spouwmuur€210
(€1275)
€460
(€2650)
€855
(€3350)
HR++ glas€225
(€2350)
€325
(€3150)
€410
(€5075)
isolatie hegebeintum 9173

Plaatsen in de buurt:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hegebeintum?

Waarom mijn woning in Hegebeintum isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en geeft een besparing van €275 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder vind je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Hegebeintum een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hegebeintum. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Hegebeintum wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Hegebeintum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Hegebeintum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen