Isolatie Reitsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Reitsum? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering als isolatie van de vliering of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Reitsum. Je leest uitvoerig over vraagstukken over vloerisolatie en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-reitsum-9175

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder problemen met vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9175
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Reitsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Reitsum kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1850 en het rendement ligt op zo’n €270, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Reitsum kost doorgaans €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11900. Hiermee bespaar je ongeveer €750, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei interessante opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Reitsum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Woning Reitsum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 p/jaar. Hierna calculeren we de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Reitsum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4350)
€695
(€5300)
€1170
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€210
(€1900)
€400
(€3400)
Spouwmuur€195
(€1225)
€570
(€2150)
€800
(€3575)
HR++ glas€210
(€2250)
€285
(€3850)
€430
(€4475)
isolatie reitsum 9175

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Reitsum?

Waarom mijn woning in Reitsum isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100 en dat levert gemiddeld op €210, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Karwei, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Ferwerderadiel

Met behulp van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Reitsum extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ferwerderadiel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ferwerderadiel
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Reitsum. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Reitsum wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Reitsum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Reitsum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen